Sayfalar

8 Ocak 2010 Cuma

İran Çok Yakında Yerli Uydu Fırlatıyor


İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, İran’ın ileri teknoloji uydularının yakın gelecekte uzaya fırlatılacağını söyledi.

Türkmenistan’da mukim İranlılarla görüşen Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, değişmekte olan bugünkü dünya şartlarında epmeriyalistlerin kültür ve politikası çıkmaza girdiğini, artık hiçbir yeri de olmadığı söyledi.
Dünaya üzerinde egemen olan düzenin politikaları da çıkmaza girdiğini konuşmasına ekleyen Ahmedinejad, Afganstan’da askeri gücün artmasıyla hiçbir yere varamayacağını NATO’nun çamura saplandığını belirtti.
Ahmedinejad, İran’ın konumuna işaret ederek, İslam devrimi öncesinde dünya denklemlerinde hiçbir konumu olmayan ve Amerika’nın takipçisi olan İran’ın bugünkü dünyadaki konumu çok önemli ve güçlü olduğunu, ekonomik alanlarda büyük ilerlemeler sağladığını ayrıca, yurt içinde ve yurt dışında İran’lı uzmanlarca büyük başarılara imza atıldığını kaydetti.

Konuşmasının diğer bölümünde İran’ın ilim alanındaki başarıları hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, İslam Devrimi yıldönümü olan Fecr günlerinde İran’ın yeni ileri teknoloji uyduları görücüye çıkacağını ve gelecek yılda da uzaya fırlatılacağının haberini verdi.

İran'ın dünyada Amerika gibi bir devlete kafa tutan tek devlet olması, gerçekten şaşırtıcıdır.Üstelik bağımsız bir şekilde kendi ilim adamlarıyla teknolojilerini geliştirmeleri takdirlik bir olaydır.Darısı Türkiye'nin başına...