Sayfalar

7 Ocak 2010 Perşembe

Hızlı İnternet İçin Yatırım


Hızlı İnternet Kullanımının Yaygınlaşması İçin Yatırım.

Amerikan yönetimi hızlı internet kullanımının yaygınlaşması için 7 milyar dolar yatırım yapıyor. Altyapı projesinin hedefi yoksul kesimler dahil tüm Amerikalıların internete erişimini sağlamak.

Washington’da, kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Byte-Back’te bilgisayar ve internet kursu veriliyor. Kursu alan yetişkin öğrencilerin çoğu bundan önce ne internete girmiş; ne bilgisayara dokunmuş.

Sheila Melvin gibi öğrenciler bundan yedi yıl önce internetin ne için kullanıldığını bilmediğini; artık internetsiz bir yaşamı hayal edemediklerini söylüyor.

Araştırmalara göre her dört Amerikalı’dan birinin internete erişimi yok. Bu da milyonlarca Amerikalının doktoruna elektronik posta atamaması; iş başvurusu yapamaması veya sanal ortamda ders alamaması anlamına geliyor.

Amerikan Kongresi, Federal İletişim Komisyonu’na, hızlı internetin Amerikan halkına nasıl ulaştırılacağı konusunda bir plan hazırlaması için 17 Şubat 2010 tarihine kadar süre tanıdı.

Federal İletişim Komisyonu Başkanı Julius Genachowski, “Ülke olarak çok ciddi sorunlarımız var: sağlık sistemi, eğitim, enerji, kamu güvenliği gibi. Hızlı internet erişimi bu sorunları çözmese de, çözüm konusunda önemli bir rol oynayabilir,” diye konuşuyor.

Amerika’nın birçok yerinde kolay olsa da, özellikle kırsal alanlarda veya yoksul bölgelerde internete erişim yok. Byte Back’te kurs alan öğrencilerin çoğu da Washington’un yoksul semtlerinde yaşıyor.

Byte Back yöneticisi Kelly ellsworth, “Fiyatı yüksek tutarak toplumun bazı kesimlerinin internete erişiminin engellenemeyeceğini” söylüyor.

Amerikan yönetimi de bu görüşte. Şimdi herkes, Federal İletişim Komisyonu’nun hazırlayacağı planı bekliyor.

Kaynak