Sayfalar

2 Ocak 2010 Cumartesi

Alexa Verileri Google Aramasını Etkiliyor Mu?

Eğer bir WebMastersanız bunu mutlaka merak ediyorsunuzdur.

Acaba Alexa Google’ye etki eder mi? Alexa sıralamam yükselirse Google beni daha çok mu sever? Pagerankım artar mı? Ziyaretçi sayım artar mı? Örümcekler daha çok mu gelir? Gibi sorular zihninizi meşgul eder durur. Bu sorularla ilgili kanıtlanmış bir şey yoktur. Yani kesinlikle evet diyemiyoruz. Ancak bu soruların cevabının evet olma ihtimalini güçlendiren bir şey var ki bu çok önemlidir. Google Alexa’dan verileri para ile satın almaktadır. Yani Google, Alexa verilerini dikkate almasaydı neden verileri satın alırdı ki? Mantıklı bir şekilde düşününce, Google’nin Alexa yı dikkate aldığı apaçık ortadadır.

Kaynak

Alexa Google PR açısından hiç bir etkisi yoktur. Alexa sadece sitenizin içeriğine ve hitine verdiği bir puandır. Bildiğiniz gibi google da link, özgün içerik etkilidir yükselmek için.
Alexa değeri 40 k olup pr 0 olup, Alexa değeri 1milyon olan siteler pr6 da olabiliyor.
Alexa değerinin yükselmesi ziyaretçilerin toolbar yada firefoxdan gelmeleri ile değişebiliyor.
Ancak Alexa da yüksek siteler hem hitli, hemde backlinkleri iyi oluyor. Bu yüzden faydalıdır Alexa değeri yüksek sitelerden link almak.
Alexa yı bir seocunun siteyi analiz edip puan vermesi gibi nitelendirin.
Ancak link alınırken sadece Alexa ' ya bakılmamalı.
Sitenin google ' daki yüksekliğinede bakılmalıdır. Hiti organik olmalıdır.

Sonuç olarak Google nezlinde iyi bir itibar kazanmak için Alexa'lı backlinkler gerekiyor. Hızlı index almada ve belirlediğimiz kelimelerde yükselmektede etkilidir.

Kaynak