Sayfalar

10 Ocak 2010 Pazar

Gözde Chrome Eklentileri

Tarayıcı dünyasına farklı bir bakış açısı getiren Chrome, yayınlanmasının üzerinden 16 ay gibi kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen bugün itibariyle dünyanın en çok kullanılan üçüncü tarayıcısı durumunda.
Chrome’u kullanan herkesin hem fikir olduğu konu; tarayıcının çok hızlı açılması ve çok sade olması. Henüz -nedense- Internet Explorer liderliğini koruyor. Firefox kullanıcıları Chrome’a geçmese bile özellikle netbooklarda hızından dolayı chrome sıklıkla tercih ediliyor.

Pek gözönünde olmasada Chrome için birçok yaşamımızı kolaylaştıracak eklenti var.

Xmarks Bookmark Sync

Bu eklenti ile yer imlerini çok daha etkili bir biçimde yönetebiliyorsunuz. Yer imlerinizi yedekleyebilir, diğer tarayıcılarınızla hatta başka bilgisayarlarla senkonize edebilirsiniz.


Shareaholic for Google Chrome

Shareaholic ile tüm sosyal ağ hesaplarınızı Chrome’da toplayıp ziyaret ettiğiniz bir sayfayı saniyeler içerisinde Facebook yada Twitter’da paylaşabilirsiniz. Eklenti; Twitter, Facebook, Digg, Reddit, LinkedIn.. gibi bir çok popüler sosyal paylaşım sitesi desteği sunuyor.



IE Tab

IE Tab, Chrome’da düzgün görüntülenemeyen sayfaları IE’yi açmadan bir Chrome sekmesi açarak görüntüleyebilmenizi sağlıyor. Tarayıcı URL yi bir çevçeve olarak görüntülüyor.

Cooliris

Firefox’un efsane eklentisi Cooliris’, şimdi Chrome ile sahnede. Web sitelerindeki -özellikle Facebook- fotoğraf ve videoları 3D olarak takip etmek hem vakit kazandıracak hem de hoş zaman geçirmenizi sağlayacak.