Sayfalar

6 Ocak 2010 Çarşamba

Facebook Üyelik İptali

İngilizce Kullananlar İçin Anlatım

Aslında oldukça basit. Öncelikle üyeliğinize oturum açacaksınız. Menünün üst kısmında sağ taraftaki seçeneklerden account’u seçiyoruz. Açılan sayfada en altta Deactivate Account seçeneğini işaretliyoruz. Yine bir sayfa açılacak. Burada size Facebook üyeliğinizi neden iptal etmek istediğinize dair sorular soruyorlar. Herhangi bir seçeneği seçin. Örneğin “I don’t feel safe on the site.” seçeneğini seçerek Facebook’u güvenli bulmadığınızı belirtebilirsiniz. Bunu da işaretledikten sonra deactivate butonuna basıyoruz ve Facebook üyeliğimizi iptal etmiş oluyoruz. 

Türkçe Kullananlar İçin Anlatım (Yeni Tasarım)

Öncelikle hesabımızla oturum açıyoruz. Menünün üstünde sağ tarafta bulunan Ayarlar‘ı seçiyoruz. Açılan sayfada en altta Hesabı Dondur yazısının hemen karşısında bulunanDondur‘a tıklıyoruz. Açılan sayfada neden üyeliğinizi iptal etmek istediğinizi soracaklar. Kendinize uyan seçeneği işaretleyin. Hemen altında yer alan Facebook e-postalarını almayı durdur. kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın. Böylece bundan sonra Facebook’tan mail almayacaksınız. Güvenlik kontrolü için gerekli karakterleri de Kutudaki Metin‘e yazarak Dondur‘a tıklayın ve Facebook hesabınızdan kurtulun.


Kanyak 


En kalıcı yöntem ise, bütün bilgilerinizi tamamen değiştirmektir.Özellikle gmail gibi çabuk silinebilen bir mail sağlayıcısından saçma bir mail adresi alıp, mail adresinize bunu yazarak ve daha önceden hafızaya kopyaladığınız karışık bir şifre ile şifrenizi değiştirerek, facebooktan kalıcı ve kesin olarak kurtulabilirsiniz.