Sayfalar

9 Şubat 2010 Salı

Sony, Playstation 3'den Kâr Elde Etmek İstiyor

Günümüzün popüler oyun konsolu PlayStation 3 aslında Sony için büyük bir yük. Firma, son kullanıcıyı daha fazla cezp etmek için ürünün yapım maliyetini müşterileriyle paylaşıyordu.

Kısacası bir PS3 aldığınız zaman, aslında ürünün tam fiyatını vermiyorsunuz. Sony yaptığı açıklamaya göre, konsolunu satarken her 1 dolar'dan 6 cent'lik zarar ettiklerini açıklamıştı.



PlayStation 3 indirime gidecek

Cihazın yüksek fiyatı düşünüldüğü zaman teknoloji firması aslında zararstation satıyor da diyebiliriz. Ancak Sony'in Finans Müdürü Nobuyuki Oneda'ın kâr etmek için yeni planları var. Oneda, Japonlara has ince hesapları sonucunda, daha fazla konsol satarak daha az zarar edeceklerini iddia etti.

Buna örnek olarak ise, PS3'ün ilk piyasaya çıktığı zaman 16 cent zarar ettiğini ancak şimdi bu rakamın 6 cent'e kadar düştüğünü söyledi. Firma önümüzdeki aylarda yapacağı konsol üretimlerinde ürünün maliyetini yüzde 15 düşürmeyi hedefliyor. Bu şekilde firma hem net kâr elde edecek hem de PlayStation 3'ün fiyatında 25 sterlin'lik bir indirime gidecek.