Sayfalar

28 Şubat 2010 Pazar

Microsoft'tan: Tek Bilgisayar Çok Kullanıcı

Her kullanıcıya ayrı PC devri bitiyor: Microsoft tek bir PC ile tam 10 kullanıcıyı mutlu edecek...

Microsoft ilk olarak geçtiğimiz Kasım ayında çoklu PC deneyimi üzerinde çalışmalar yaptığını duyurmuştu. Ve nihayet çalışmalar sonuçlandı, Windows MultiPoint Server 2010 artık hazır. Microsoft’un bu yeni ürünü tek bir bilgisayardan birçok kullanıcıya hizmet edebilecek ayrı ayrı mini PC’ler oluşturmayı mümkün kılıyor. Her bir kullanıcı kendi klavyesi, faresi ve monitörü ile tek bir sunucuya bağlanarak rahatlıkla işlem yapabilecekler.

Bu yeni ürünün özellikle eğitim alanında büyük ilgi görmesi bekleniyor. Bu sayede öğretmenin kullanacağı tek bir bilgisayar sunucu olarak işlev görürken, öğrencilerin her biri için ayrı ayrı bilgisayarlara gerek olmayacak. Öğrenciler bu sayede kendi klavye, fare ve monitörlerini kullanarak öğretmenin sunucusuna bağlanabilecekler.

Fakat hem kurulum, hem de bakım maliyetlerini düşürmesi beklenen bu yeni ürün alanında tek olmayacak. Daha önce NComputing benzer bir ürün geliştirdiğini duyurmuştu. Hewlett-Packard, ThinGlobal, Tritton ve Wyse’nin de bu konuda çalışmalar yaptığı biliniyor.

Kaynak