Sayfalar

16 Şubat 2010 Salı

Dünyanın İlk 1TB 2.5'' Sabit Diski Ve Fiyatı



Dünyaca ünlü depolama birimleri üreticisi Western Digital, 2.5" üzerinde sunduğu 1TB alanıyla dünyada ilk olmayı başardı. Daha önce hiçbir dizüstünde yani 2.5"lik modellerde 1TB'a ulaşılmamıştı. WD firmasının ürettiği Scorpio Blue modelin sistemi şu şekilde: 333GB'lık küçük manyetik plakalardan üçü bir araya gelince toplam 1 TBl ık bir sabit disk ortaya çıkıyor. Bu da yüksekliğin 12.5mm'ye ulaşmasına neden oluyor ki (genel olarak) 9.5mm kalınlığında olan sabit disklerden daha yükse. Diğer bir deyişle her dizüstü bu modelle uyumlu olmayabilir. Western Digital 750 GB lık sürümü de yakında piyasaya sürecek. 1 TB model 250$'dan, 750 GB'lık model ise 190$'dan alıcı bulacak.

Yeni Western Digital 2.5" Sabit Diskler Mobil Depolama Uygulamaları ve Notebook'lar için Günümüzün En Yüksek Kapasiteli Çözümünü Sunuyor.

WD (NYSE: WDC) bugün duyurduğu yeni mobil sabit diskleri ile kapasite sınırlarını genişletti. Yeni 1BT'lık model - endüstrinin en yüksek kapasiteli 2.5-inç sabit disk sürücüsü olarak tanımlanıyor. Endüstrisinde bir numara olan 333 GB-per-platter teknolojisi sayesinde yeni WD Scorpio® Blue SATA 2.5-inç sabit diskler mobil depolama cihazları ve notebooklarda 1TB kapasitelik kullanım sunuyor. 750 GB WD Scorpio Blue modeli de aynı zamanda üretilecek.

WD Scorpio Blue 750 GB ve 1 TB sabit diskler 12.5 mm'lik form faktörüne1 sahip ve taşınabilir depolama sistemleri için ideal çözüm - yeni çıkarılan My Passport Essential SE Taşınabilir USB Sürücüleri. Cihazın kullanılabileceği diğer uygulamalar dizüstü bilgisayarlar ve soğuk ve sessiz operasyonun önemli olduğu küçük form faktörlü PC'ler olarak belirtiliyor. Her iki WD Scorpio Blue sürücüler de 3 Gb/s'lik yüksek transfer hızı ile geliyor.

"Digital Medya Çözümleri ve mobil bilgisayarlara olan talebin artışı taşınabilir depolama çözümlerinde Desktop türü kapasitelere olan ihtiyacı da artırıyor," diyor Jim Morris, WD müşteri sistemleri bölümü genel müdürü ve kıdemli başkan yardımcısı. "Yeni WD Scorpio Blue sürücülerimiz kullanıcılara dijital kolleksiyonlarınının daha büyük bir bölümünü yanlarında taşıma olanağı tanıyor, daha fazla önemli verilerini taşıyabilecekler ve notebook yedeklemelerini My Passport sürücüleri ile yapabilecekler."

WD Scorpio Blue sabit diskler taşınabilir uygulamalarda yüksek performans, düşük güç tüketimi ve serin operasyon sunuyor. Güvenilirlik ve shock resistansı sunan WD özelliklerinin yanısıra endüstri lideri kapasite ve performansa da sahipler.

WD Scorpio Blue Özellikleri

WhisperDrive: - WD'in özel WhisperDrive teknolojisi sayesinde gerçekleştirilen arama algoritmaları ürünlerin en sessiz 2.5-inç sürücüler olmasını sağlıyor.
ShockGuard: - İleri seviye ShockGuard teknolojisi sayesinde yazılım ve donanım geliştirmeleri birleştirilerek mobil ve dizüstü çözümleri için gereken en yüksek shock tolerans seviyesi elde ediliyor.
SecurePark: - Rotasyon başlangıcı, durması ve sürücünün kapalı olduğu durumlarda disk yüzeyine kayıt gerçekleştiren kafayı park etmeye yarayan teknoloji. Bu sayede kayıt kafası disk yüzeyi ile temas etmez ve sonuç olarak daha uzun ömür, dayanıklılık ve daha fazla shock toleransı elde edilir.

WD