Sayfalar

3 Şubat 2010 Çarşamba

Print Screen Ekran Yakalama İpucu

alt

Bir cogumuz filmlerden ekran goruntusu alabilmek için genelde ekran goruntusu alabilen video oynatıcısı yukleriz bsplayer gibi.. Fakat Windows Media Player'da bu özelliğin oldugunu bir çok kişi bilmemekte.
Peki nasıl alacaksınız cok basit klavyeden ctrl tusuna basılı tutarak ı tuşuna tıkladıgınız (Ctrl + ı ). Yakalanan Görüntüyü Kaydet kayıt penceresi gelecek ve o anki yakalamıs oldugunuz videodaki resmi kaydedebilirisiniz..
alt
Bir ipucu da masaüstü ekran görüntüsü hakkında vereyim klavyedeki print screen tusu bildiğiniz gibi windows'ta anlık ekran goruntusu almaya yarar. başlat çalıştır > mspaint yazarak o an alınan ekran goruntusunu PaintDüzen menusunden  yapıstır diyerek resim olarak yapıstırırız.. ama Tam ekran olarak yapıstırır.. bir pencereyi yada programın ekran goruntusunu cekmek istediğimizde tam ekran yerine sadece pencere yada programın goruntusunu almak isterseniz Alt tusuna basılı tutarak secili program yada pencereyi Print screen tusuna bastıgınızda sadece programı yada secmis oldugunuz windows penceresinin goruntusunu hafızaya alır.
DÜZ PRİNT SCREEN

 alt









ALT TUSUNA BASARAK PRİNT SCREEN

 alt