Sayfalar

10 Aralık 2009 Perşembe

Yavaş Bilgisayarı Hızlandırmak İçin Programlar

Teknoloji hergün ilerliyor ve hergün yeni bir üst model bilgisayar üretiliyor.Bu teknolojiye ayak uydurmak elbette kolay değil.Özellikle de alım imkanı fazla olmayan, orta gelirli kullanıcılar için hiç mümkün değil.İşte burada, bu kullanıcıların imdadına, programlar yetişiyor.

Bazı programları kullanarak, bilgisayarınızı hızlandırabilirsiniz ve bu sayede, daha verimli bir bilgisayara sahip olmuş olursunuz.Hem değiştirmek istediğiniz bilgisayarınızı bir süre daha kullanarak, paranızı da cebinizde saklamış olursunuz veya paranızı daha değişik bir şekilde kullanma imkanına kavuşursunuz.

Bu bağlamda, Chip Online'nın sizin için hazırladığı paketi sunuyoruz:

CHIP Download en sık kullanılan PC uygulamalarının sistemi en az yoran ve en verimli çalışan alternatiflerini özel bir dosyada bir araya getirdi. Eğer sisteminizin yavaşlığından şikayet ediyor ve işlerinizin aksamasından nefret ediyorsanız, bu yazılımları kullanarak daha verimli bir bilgisayar ortamı oluşturabilirsiniz.

K-Meleon:

Mozilla Firefox’un son sürümünü temel alan K-Meleon, son derece hızlı bir web tarayıcıdır. Firefox’tan farklı olarak Firefox’un önemli fonksiyonlarını içerisinde barındıran araç, sadece 5 MB’lık bir alan kaplıyor.


Firefox, from version 3, shows even worse results. Strangely, on the Internet it is always advertised as a lighter alternative to IE. It will require a full 24 MB of hard disk space and, in idle mode, 34 MB of RAM. The fact that you will still have the impression of navigating faster than with the Microsoft browser, is due to the ingenious Gecko Mozilla rendering engine, capable of reproducing faster Internet pages. For a faster alternative, try replacing both browsers with K-Meleon, coming from the Linux world.

Download:

Presto:

Windows’a yüklenen herhangi bir uygulama olan Presto, aslında bir Linux dağıtımıdır. Xandros Presto’yu Windows Başlangıç Yöneticisi’ne ekleyen araç, ortalama bir PC’de 10 saniye gibi kısa bir sürede açılabiliyor.

Download: Presto

µTorrent:

Torrent paylaşımlarını indirmek için kullanılabilecek en kullanışlı program. Otomatik yada manuel band genişliği ataması, değiştirilebilir program arayüzü, indirme barı, indirme yöneticisi, süper hızlı seed edebilme özelliği, IP adresi bloklama özelliği, yerelleştirebilme, çoklu torrent arayüzü, RSS desteği, arama kutusu, download edilecek dosyaları seçebilme özelliği, Unicode desteği, Web arayüzü, yazılımın öne çıkan özelliklerinden sadece birkaçı…

Download: µTorrent

CDBurnerXP:

CD Burner XP ile ses cd'leri ve DVD'leri oluşturabilirsiniz. Tüm ses formatlarını destekleyen yazılım özel CD-Ripper aracı ve yüksek kalitede CDDB desteği ile MüzikCD'lerini Wav normalizasyonu kullanarak standart ses ayarlamaları yapılmasına imkan sağlıyor. Programın bu üçüncü sürümüyle gelen değişiklikler kullanıcıların dikkatini çekecek cinsten.

Download: CDBurnerXP

Songbird:

Fantastik bir tasarıma sahip olan Songbird, aslında web tarayıcı ve medya oynatıcıyı bir araya getiren, özel bir araç.

Download: Songbird

Foxit Reader:

Foxit PDF Reader boyut olarak küçük ve ücretsiz bir Adobe Reader alternatifidir.

Download: Foxit Reader

GIMP:

GIMP (Görüntü İşleMe Programı), (GNU Image Manipulation Program) GNU projesi dahilinde piksel tabanlı görüntü işleme yazılımıdır.


Download: GIMP

Paint.net:

Paint.Net grafik yaratmanızı ve düzenlemenizi saglar. Pahalı grafik araçlarına iyi bir alternatiftir.

Download: Paint.net

Cloud Antivirus:

Cloud Panda Antivirus, Panda’nın geliştirdiği gelişmiş bir güvenlik yazılımıdır. İnternette sörf yaparken bilgisayarı koruma altına alan yazılım, sistem kaynaklarını da olabildiğince az kullanmaktadır.


Download: Panda Cloud Antivirus

Zoom Player:


Zoom Player Windows Media Player'ınızın yerini alacak ücretsiz bir ortam oynatıcısıdır.Windows Media Player'ınızın bile yerini alabilecek özelliklere sahip ücretsiz bir ortam oynatıcısı olan Zoom Player ile sahip olduğunuz tüm medya biçimlerini oynatma şansına sahipsiniz. Sisteminizi bir medya merkezi haline getirmeyi hedefleyen yazılımın güncelleştirilmiş ve hataları giderilmiş yeni sürümünü indirebilir ve üreticinin sitesinde yer alan dil eklentilerini indirip programa entegre edebilirsiniz. Tüm video, müzik ve resim formatlarını açabilen yazılım ile bir taşla kuş sürüsünü vurabilirsiniz.


Download: Zoom Player