Sayfalar

25 Aralık 2009 Cuma

Website X5 ile 5 Adımda İnternet Sitesi


Incomedia firmasının geliştirdiği ve Aresis Bilişim tarafından Türkiye'ye getirilen Website X5 yazılımı dikkat çekiyor.

Her seviyeden kullanıcıya kendi internet sayfasını tasarlama imkanı veren yazılım web siteleri oluşturmak için kullanabileceğiniz çok güçlü bir araç.

Website X5'ın en önemli özelliği, her seviyeden kullanıcının kolayca kullanabileceği basit ve pratik bir yazılım olması. Bu kadar kolay olmasının nedeni, yazılımın bilgisayarlarımızda başka uygulamalar içinde kullandığımız "kurulum sihirbazları" (wizard) gibi çalışması.

Yazılım sadece beş adımda internet sitenizi oluşturabilmenizi sağlıyor. Bu beş kolay adımı uygulayarak internet sitenizi, sanal mağazanızı ya da blog'unuzu hazırlayabiliyorsunuz. Website X5'in en önemli özelliklerinden ve başarısının sırlarından biri, bu basit kullanım imkanı. Birçok mecrada Website X5 için "Şu an dünya üzerindeki en kolay internet sayfası tasarım yazılımı" yorumu yapıldı.

5000 Web Sayfası

Yazılımın arayüzü de oldukça basit ve yazılımın amacı, internet ve bilişim teknolojileri konusunda herhangi bir tecrübeleri olsun olmasın, tüm insanlara kendi internet sayfalarını oluşturabilme imkanı vermek. Bu yüzden ürün kişisel bir sayfa tasarlamak isteyen kullanıcılar, yerel ya da orta büyüklükte sosyal gruplar, kulüpler, okullar, öğretmenler ve öğrenciler tarafından da sıklıkla kullanılıyor.

Website X5'in internet sayfasında Website X5 yazılımı ile bir çok ülkedeki kullanıcılar tarafından tasarlanan internet sayfalarını görebileceğiniz bir galeri yer alıyor ve bu galeride de 5000 civarında web sayfası bulunuyor. Buradan örnekleri görmeniz mümkün. Website X5'in güçlü güvenlik özellikleri dışında önemli bir avantajı da, açılana kadar sitenizin içeriğini kimseyle paylaşmak zorunda kalmamanız.

Örneğin bir sanal mağaza ya da ticari bir site hazırlıyorsanız, içeriğini başka bir webmaster'la da paylaşmanıza gerek kalmıyor. Yazılım bir kurulum sihirbazı gibi çalıştığından, sitede olmasını istediğiniz birçok özelliği yüklemekle uğraşmak yerine, beş adımı uygulayarak istediğiniz özellikleri ekleyerek adım adım sitenizi oluşturabiliyorsunuz.

1400'den Fazla Şablon

Bu konuda hiç tecrübesi olmayan biri bile dakikalar içinde internet sayfasını tasarlayabilir. Örneğin aileniz için bile kolayca bir web sayfası tasarlayıp, aile ağacınızı buraya taşıyabilirsiniz.

Çocuğunuz için bir sayfa oluşturup doğumundan itibaren tüm fotoğraflarını yükleyebilirsiniz. Yazılımın en önemli özelliklerinden biri de, internet bağlantısı olmadan da sayfanızı tasarlayabilmeniz. Böylece seyahatteyken bile yazılımı kullanarak sayfanızı tasarlayabiliyor ve bilgisayarınıza kaydedebiliyorsunuz. Daha sonra internete bağlandığınızda ise sayfanızı kolayca yükleyebiliyorsunuz. Ayrıca aynı sayfa üzerinde istediğiniz uygulamaları yerleştirebiliyorsunuz.

Aynı yerde blogunuz, sanal mağazanız, kişisel sayfanız olabiliyor. Bunun yanı sıra bu site için elektronik posta formlarını kullanabiliyorsunuz. Siteleri istediğimiz gibi kişiselleştirebiliyoruz.Bunun için Website X5'te 1400'ün üzerinde özelleştirilebilir web sitesi şablonu bulunuyor. Tabii bu şablonlardan birini kullanmak yerine şablonları özelleştirme imkanınız da var. Başlık ve Altsayfa editörlerinin yanı sıra, grafik editörünü kullanarak video, görsel, flash animasyonlar ekleyebiliyorsunuz. Sanal mağaza tasarlıyorsanız, PagePeel olarak da tanımlanan reklam köşesi ve kredi kartıyla ödeme özelliğini kullanabilirsiniz. FTP motoru ve 3D editörü de yazılımın özellikleri arasında.

www.websitex5.com
www.aresis.com.tr