Sayfalar

30 Aralık 2009 Çarşamba

Virüslerin Yeni Silahı Sahte Microsoft

İnternet dev bir bilgi okyanusu olabilir ancak bu suda bulunan sanal köpek balıklarına da dikkat edin. Kötü niyetli yazılım geliştiriciler tüketicileri kandırmak için antivirüs programlarını ve Microsoft'u silah haline getirdiler.
Sanal dünyanın tehditleri bitmek bilmiyor. Her geliştirilen yönteme karşı dijital teröristler yeni silahlar yaratıyor. İşte bu tehdittin en son aldığı hal scareware'ler yani sahte antivirüs programları. Bu programların, en büyük amacı bilgisayarınız büyük bir tehdit altındaymış gibi hissetmenizi sağlamak. Bunun içinde sanal korsanlar çeşitli malware yazılımlarını kullanıyor. İnternette yeni dolaşmaya başlayan kötü niyetli bir yazılım bilgisayarınıza girdiği zaman, sizi sahte Microsoft bilgilendirme sayfasına yönlendiriyor.
Bu sitede karşınıza çıkan, olayı nasıl çözerim linkine tıkladığınız da ise, sahte antivirüs programlarını satın almak için başka bir adrese yönlendiriliyorsunuz. Bilgisayar konusunda yeterince bilgisi olmayan şansız kullanıcılar bu sahte programı satın altdığında ise başları beladan kurtulmuyor. Makineleri, virüsler için yeni bir yuvaya dönen talihsiz kullanıcılar sürekli, tehlike adlında olduklarına dair mesajlar almaya başlıyor. Kısacası olay sanal bir şantaj, kötü niyetli yazılımlar sizi şu yazılımı alıp virüsü silebilirsiniz diye tehdit edip duruyor. Bu sorundan korunmak için en büyük çözüm ise aslında basit. Sanal dünyada, Microsoft ismini kullanan sayfalara güvenmeyin.
Haber Kaynağı : shiftdelete.net