Sayfalar

13 Aralık 2009 Pazar

Facebook'ta İntihar Etmeye Teşvik


Bana kalırsa, yeni bir para tuzağı.Nasıl ki virüsü yapan antivirüsü yapıyorsa, hastalığı en bulaşıcı hale getiren ilacı da üretiyorsa, facebooku yayanlar yine böyle bir işe kalkışmıştır diye düşünüyorum.Şimdi ne kadar satmak ve pazarlamaktan bahsetmeseler de müşterileri çoğaldığı zaman bunu yapmaktan çekinmeyeceklerdir...Üstelik bir intihar mantığı ile yola çıkmak da psikolojilerinin ne kadar bozuk olduğunu gösteriyor.

Sosyal ağlardan gına geldi
diyorsanız, anti-sosyal sanal intihar ağı var! Ama panik yok, gerçekten ölmeyeceksiniz...

İntihar oldukça tehlikeli bir konu, dengesiz bir insan her şeyi bahane edebilir. Ama bu haberin gerçek intiharla uzaktan yakından ilgisi yok. Konu sosyal ağlar ve Facebook.

Kara mizah ile sanatçı yaratıcılığını birleştiren Seppukoo.com, kullanıcılara Facebook'taki sanal hesaplarını öldürmekte yardım ediyor. Bu siteye üye olan kullanıcıların Facebook hesapları, daha önceki haberimizde yer alan sanal bir mezarlığa dönüşüyor. İnsanlar taziye mesajları bırakıyorlar. Sanal kimliğini öldüren kullanıcı, sanal intihar gerçekleştirmiş oluyor.

Facebook'tan bıkan kullanıcılar için getirilen bu yeni hizmetin açıklamaları da ilginç "Arkadaşlarınızı etkileyin, kendinizi sosyal ağdan koparın", "Düşman eline düşmektense, onurlu ölümü yeğleyen samuraylar, kılıcı karınlarına sokarak dini, ritüel bir şekilde intihar ederdi. Bunun adı "Seppuku'dur."

Seppukoo'nun açıklaması

"Seppuku bir samurayın savaşçı onurunu tazelerdi, seppukoo.com ise dijital bedenin özgürleştirilmesiyle ilgileniyor" şeklinde.

Düşman kim? Seppukoo.com'a göre günümüzde düşman insanların üzerinden dev gelirler elde eden şirket medyası. "Seppukoo, eğlenceli bir şekilde bu mekanizmayı kırarak insanları birbirinden kopartmaya ve bireysel intihar yerine sosyal bir tecrübe sunmayı amaçlar" diyen site Facebook'u bir tehlike olarak görüyor.

Kullanıcıların bu siteye kullanıcı bilgileriyle girmesi ve son bir mesaj yazması sanal intiharın site tarafından gerçekleştirilmesi için yeterli oluyor. Şüphelenen kullanıcılar için "Facebook gibi acımasız bir deve güvenip paylaştınız, bizim gibi bir grup sanatçıyla da umarız paylaşabilirsiniz. Götürüp satmayacağız" diyorlar.

Geride sanal bir mezar taşı ve son söz bırakan kullanıcıların çevresi de siteye girip seppukoo yaparsa, o kullanıcı skor tahtasında yükseliyor. Bu aynı zamanda bir oyun. Seppukoo yapan kullanıcılar, Facebook'suz yaşayamazlarsa kendi hesaplarına girdiklerinde diriliyorlar.

Chip Online