Sayfalar

9 Mayıs 2010 Pazar

Keylogger Nedir ve Keylogger'dan Korunma Yöntemleri

Gelişen güvenlik teknolojisini en çok sıkıntıya sokan casus yazılımlar arasında yerini alan keyloggerlar, internet ve bilgisayar kullanıcılarını ciddi anlamda tehdit etmektedir.

Keyloggerlar ve Korunma Yöntemleri
Gelişen güvenlik teknolojisini en çok sıkıntıya sokan casus yazılımlar arasında yerini alan keyloggerlar, internet ve bilgisayar kullanıcılarını ciddi anlamda tehdit etmektedir.
Bir Keyloggerın çalışma mantığı kaçak yollardan yüklenilen bir bilgisayardaki tüm yazılan ve yapılan işlemleri loglayarak başka kişilere göndermesidir.
Keyloggerlar klavyeden basılan her tuşun loglarını tutan casus yazılımlardır. Bu casus yazılımlardan en çok maddi zarar göreceği bilinen bankalar bir çok keylogger çeşidini iş görmez kılacak Sanal Klavye yi geliştirip müşterilerine hizmet vermektedirler. Böylelikle yazılan Banka Müşteri bilgilerinin kötü niyetli kişilerin eline geçmesini önlemişlerdir.
* Piyasada bir sürü keylogger bulunmaktadır ve her keylogger değişik bir mantıkla log tutmaktadır. Bu yüzden hepsinden aynı yöntemle kurtulmak mümkün değildir. Basit bir keyloggerdan kurtulmak için Başlat Çalıştır msconfig (tırnaklar yok) yazıp açılan pencereden Başlangıç sekmesine gelerek listede açılışta çalışmaya başlayan programları görerek keylogger programınıda tespit ederek başlangıçta çalışmasını durdurabilirisiniz.
Bazı gelişmiş keyloggerlarda ise keyloggerları yok etmek bu kadar kolay değildir. Şimdi size bu programlardan nasıl kurtulabileceğinizi anlatacağım.
* Ghost Keylogger programının bilgisayarda çalışıp çalışmadığını öğrenmek için synconfig.exe adlı dosyayı aratıp sistemde olup olmadığını öğrenebilirisiniz. Ve ghost keylogger programının hangi dizinde olduğunu öğrendikten sonra o dizine gidip uninstall.bat dosyasını çaılıştırın. Artık Ghost Keyloggerdan kurtuldunuz.
* Diğer bir keylooger programı olan iOpus starr programının sistemde olup olmadığını anlamak için windows system klasöründe starrcmd.exe dosyasını aratın. Eğer öyle bir dosya varsa ve kaldırmak istiyorsanız Başlat Çalıştır starrcmd (tırnaklar yok) yazın ve çıkan programda settings sekmesine gelin. Ardından Advanced Setup tuşuna basarak Uninstall Starr diyin. Bir diğer yöntme ise Başlat Çalıştır regedit (tırnaklar yok) yazıp kayıt defterini açarak düzen bul a gelip wsys.exe diye aratıp çıkan tüm kayıtları silmeniz gerekir.
* Bir diğer Keylogger programı olan Invisible Keylogger Stealth programının sistemde olup olmadığını anlamak için vikxd.vxd dosyasını aratın. Eğer öyle bir dosya sistemde bulunursa kaldırmak için program ekle/kaldırdan iks yazan programı kaldırmayı deneyin. Eğer öyle bişi yoksa windows klasöründe system.ini dosyasında bulunan device=vikxd.vxd ve vikxdlog=c:\kitkatkitkat1.dat yazan satırları silin.
* Bu keyloggerlardan kurtulmanın bir diğer yöntemi ise Anti-Keylogger programını kullanmak. Programı www.anti-keyloggers.com adresinden indirebilirsiniz. Birçok Download sitesinde bu tip programlar bulabilirsiniz.. Program keylogger ları bulup kaldırabiliyor.


Ilk önce keylogger in ne demek oldugunu açiklamakla baslayalim.Keyloggerlar klavyeden basilan her tusun loglarini tutan casus yazilimlardir.
Bu yazilimlar siz internette gezinirken gireceginiz paralolarin ve kisisel bilgilerinizi bir metin dosyasina kaydedip baska bir kullaniciya ulastirir. Internet cafeye gidip icqyu kullandiktan sonra ertesi gün ayni icqya baglanmak istediginizde size yanlis
parola hatasi verebiliri veya kredi kartinizda para çekilmis olabilir.Son zamanlarda sözde kendini uyanik sanan cafe sahipleri bu yazilimlari bilgisayarlarina kurup müsterilerin sifrelerini çalmaktadir.
Bende bu zararli yazilimlardan nasil kurtulabileceginizi anlatmaya basliyorum.

Piyasada bir sürü keylogger bulunmaktadir ve her keylogger degisik bir mantikla log tutmaktadir.Bu yüzden hepsinden ayni yöntemle kurtulmak mümkün degildir. Basit bir keyloggerdan kurtulmak için Baslat>Çalistir "msconfig" (tirnaklar yok) yazip açilan pencereden Baslangiç sekmesine gelerek listede açilista çalismaya baslayan programlari görerek keylogger programinida tespit ederek baslangiçta çalismasini durdurabilirisiniz.

Bazi gelismis keyloggerlarda ise keyloggerlari yok etmek bu kadar kolay degildir.Simdi size bu programlardan nasil kurtulabileceginizi anlatacagim.

Ghost Keylogger programinin bilgisayarda çalisip çalismadigini ögrenmek için synconfig.exe adli dosyayi aratip sistemde olup olmadigini ögrenebilirisiniz. Ve ghost keylogger programinin hangi dizinde oldugunu ögrendikten sonra o dizine gidip uninstall.bat dosyasini çailistirin.Artik ghost keyloggerdan kurtuldunuz.

Diger bir keylooger programi olan iOpus starr programinin sistemde olup olmadigini
anlamak için windowssystem klasöründe starrcmd.exe dosyasini aratin.Eger öyle bir dosya varsa ve kaldirmak istiyorsaniz Baslat>Çalistir "starrcmd" (tirnaklar yok) yazin ve çikan programda settings sekmesine gelin.Ardindan Advanced Setup tusuna basarak "Uninstall Starr" diyin.Bir diger yöntme ise Baslat>Çalistir "regedit" (tirnaklar yok) yazip kayit defterini açarak düzen>bul a gelip wsys.exe diye aratip çikan tüm kayitlari silmeniz gerekir. Bir diger Keylogger programi olan Invisible Keylogger Stealth programinin sistemde olup olmadigini anlamak için vikxd.vxd dosyasini aratin.

Eger öyle bir dosya sistemde bulunursa kaldirmak için program ekle/kaldirdan iks yazan programi kaldirmayi deneyin.Eger öyle bisi yoksa windows klasöründe system.ini dosyasinda bulunan
"device=vikxd.vxd" ve "vikxdlog=c:kitkatkitkat1.dat" yazan satirlari silin. Bu keyloggerlardan kurtulmanin bir diger yöntemi ise Anti-Keylogger programini kullanmak.Programi Professional anti spyware :: Anti-keylogger adresinden indirebilirsiniz.Program keylogger lari bulup kaldirabiliyor.
Yanliz deneme sürümünde sadece keylogger lari buluyor.Yani kaldirmiyor.Programin tam sürümü için biraz parayi gözden çikarmaniz gerekiyor.Tabi crackleyip belesh kullanmakta sizin elinizde.