Sayfalar

4 Mart 2010 Perşembe

SanDisk SSD Pazarında Bir Adım Önde

Flaş bellek kartlarında dünya lideri SanDisk Corporation (NASDAQ:SNDK), SanDisk® G3 Solid State sürücüsünü (SSD)'ı Kuzey Amerika ve Avrupa'daki perakende kanalına sunmaya başladı.

Flaş bellek temelli SanDisk G3 SSD bilgisayarını kendi toplamaya meraklı kişiler, BT yöneticileri ya da yüksek güvenilirlikle daha fazla sağlamlık ve performans isteyenler dahil pek çok tüketici için 7,200 RPM sabit disk sürücülere güçlü bir alternatif sunuyor.

"Güçlü sürücümüz sağlam bir SSD tasarımında daha yüksek dayanıklılık ve hızlı performans sunarak olağanüstü bir kullanıcı deneyimi sağlıyor," diyen SanDisk Perakende Kanalı Ürün Pazarlamadan sorumlu Başkan Yardımcısı Eric Bone, "SanDisk, SSD'nin uzun vadeli güvenilirliği ve dayanıklılığının en az toplam hızı kadar önemli olduğunda ısrar eden tavizsiz bir geliştirme yaklaşımına inanıyor. Flaş bellek konusunda köklü geçmişimizden ve perakende uzmanlığımızdan güç alarak SanDisk G3 SSD'yi pazara sunduk," diye belirtti.

Uzun süreli güvenilirlik: 120 GB'lik SanDisk G3 SSD, kullanım ömrü boyunca 80 TB'lık verinin yazılmasına kadar dayanabilir. Solid State sürücü, karışık sıralı yazma performansını hızlandırarak Microsoft Windows XP ve Windows 7 gibi işletim sistemleri kullanan bilgisayarlarda SanDisk G3 SSD'lerin dayanıklılığını artırma potansiyeline sahip ExtremeFFSTM adında akllı bir flaş yönetimi sistemini kullanır.

Güçlü dayanıklılık: SanDisk G3 SSD hiçbir hareketli parça kullanmaz, bu sayede sürücü hasarına karşı dayanmak üzere sağlamlığı artırır. Sürücü, zorlu şok ve titreşim testi prosedürleri ve 10 yıllık sınırlı garanti sayesinde, sadece flaş bellekte güvenilir bir liderin sunabileceği, sınıfının en iyisi kalite güvencelerine sahiptir.

Hızlı performans: SanDisk G3 SSD dosyaları 7,200 RPM sabit disk sürücüden iki kat daha hızlı açabilir, böylece kullanıcılar daha hızlı bilgisayar açılışlarının ve gelişmiş sistem yanıt hızlarının tadını çıkarabilirler. SanDisk G3 SSD, 220 MB/sn'ye varan okuma hızı ve 120MB/sn'ye varan yazma hızında sıralı performansa sahiptir.

Daha düşük bakım maliyetleri: Standart sabit disk sürücüler yerine SanDisk G3 SSD'leri kullanmaya başlayan kullanıcılar dizüstü bilgisayar satın alma maliyetlerini erteleyebilir ve disk sürücü arızalarına ilişkin bakım gereksinimlerini azaltabilirler.

Windows 7 onaylı olan SanDisk G3 SSD, Windows XP, Windows Vista ve Linux'un yanı sıra Apple Mac OS X Snow Leopard ile de uyumludur. Sürücü ayrıca en yeni Windows 7 TRIM özelliğini de destekler. Bu özellik, sürücünün kullanım ömrü boyunca en uygun performansı elde etmesini ve kaynaklarını yönetmesini sağlayarak SanDisk G3 SSD'in performansına dikkate değer bir katkı sağlar.

SanDisk G3 SSD, şu anda www.sandisk.com adresinde 60 GB ve 120 GB kapasiteleri sırasıyla 229,99 ile 399,99 dolarlık fiyatlarıyla satışa sunuluyor. Sürücü yakın zamanda perakendeciler tarafından belirlenecek son satış fiyatlarıyla Kuzey Amerika ve Avrupa'daki perakende kanalına da sunulacak.